THAIBOKS

016/88.60.70

 

info@sportcentrumdefox.be

THAIBOKS

Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan. Veel muay boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn.

 

Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

 

KIDS

 

Wil jij je kind laten sporten, maar heb je nog niets gevonden? Proberen dan zeker ook eens deze lessen. Het leert hen zichzelf verdedigen en zorgt voor hun conditie en gezondheid.

Thaiboks voor kids wordt gegeven op:

​​

Elke donderdag van 18u tot 19u voor de 6 tot 13 jarigen.

 

VOLWASSENEN

 

Thaiboks voor volwassenen wordt gegeven op:

Elke dinsdag van 19u tot 20.30u voor 14 jaar en ouder.

Elke donderdag van 19u00 tot 20u30 voor 14 jaar en ouder.

 

BOKSZAKTRAINING

Je techniek bijschaven of gaan voor conditie of een extreme fat burn workout? Dit alles is mogelijk tijdens deze workout.

Bokszaktraining wordt gegeven op:

Elke vrijdag van 19u tot 20u

 

COACH - PERSONAL TRAINER

 

De Muay thai lessen staan onder professionele begeleiding van niemand minder dan Thuanthong Van Calster - Wim Van Calster.

Zelf was hij in zijn carrière meermaals kampioen en nu brengt hij zijn grote passie over op groot publiek. Hij richtte Team Van Calster op, een boksclub, waar zowel wedstrijdvechter als recreanten aan de slag kunnen.

 

BOKSRING

 

In ons sportcentrum hebben we één boksring ter beschikking waar wedstrijdvechter zowel als recreanten.

Heb jij geen boksring ter beschikking? Huur deze dan af en kom lekker hier je training doen met je team.

Nog steeds vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we hebben een heel team ter beschikking die je graag verder helpen.

Sportcentrum DE FOX

Provinciebaan 41

3460 Bekkevoort

 

 

016/88.60.70

info@sportcentrumdefox.be

Volg ons

© All Rights Reserved.

 

Maandag - vrijdag:

10.00 - 13.00 & 15.00 - 22.00u

 

Zaterdag:

10.00 - 22.00u

 

Zondag:

9.00 - 12.00u